Monday, May 14, 2012

Moh Kita Memeriahkan Contest Blogger & Forum !



Hye , dear :)
semoga semua sihat-2 aw !

Okeylaa , staright to the point !
Semalam ade abang nie ajak adah join contest dye . 
Contest Blogger dan Forum !
KAlau nak join , click bannet atas tuh aw . 

Nak tahu hadiah nya ? Sangat2 lumayan :

  • Tempat Pertama : RM300.00
  • Tempat Kedua : RM200.00
  • Tempat Ketiga : RM100.00
  • Saguhati  (10 orang) : (akan dimaklumkan setelah genap 20 orang peserta)
  • Cabutan Bertuah (random.org - 2 hadiah setiap bulan) : Love Pearl (lihat gambar di bawah)
  • Kategori Khas (Entri Terbaik) : Percuma Domain & Hosting 15GB selama setahun
12.jpg

Syarat-syaratnya :

1- Terbuka kepada semua rakyat malaysia yang memiliki blog sama ada blog personal ataupun blog perniagaan.

2- Komen "Saya nak join contest ini" dan berikan maklumat berikut di ruangan komen;
  • Nama Blog :
  • URL Entri :

3- Peserta perlu buat satu entri khas bertajuk "Blogger & Forum CariCyber.com" di blog masing-masing. Kandungan Entri mestilah tidak kurang daripada 200 patah perkataan. Peserta boleh membuat semakan [di sini].

4- Peserta hendaklah meletakkan ayat berikut di akhir entri contest dan pastikan link kepada penganjur dan penaja boleh diklik tanpa sebarang pengubahsuaian dilakukan.

Entri ini adalah untuk contest yang telah dianjurkan oleh Forum CariCyber.com & Blog Cerita Dari Hati. Contest ini telah ditaja oleh : Internet WebhostingHzToursTopSite Lists Ranking. Berminat untuk menjadi penaja? Sila hubungi penganjur melalui emel admin@caricyber.com


5- Peserta hendaklah memasukkan code banner berikut di dalam blog. Banner kecil akan dipaparkan di atas sebelah kiri blog yang berfungsi sebagai referral tracker. Contoh boleh lihat di sini.

<script language="JavaScript" src="http://yourjavascript.com/42251356122/fcccom.js" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://1.bp.blogspot.com/-eyyMabu99Po/T5eb2r-edLI/AAAAAAAAAT0/Yg2TOJgg5P8/s1600/topleftbanner.png")</script>

6- Dari semasa ke semasa peserta perlu membuat post/perkongsian apa sahaja artikel/penulisan/perbincangan/pertanyaan di forum ini tanpa had maksimum. Pastikan ianya bersesuaian dengan kategori yang ada atau peserta boleh memohon kepada admin untuk ditambah kategori sekiranya tiada kategori yang sesuai dengan post peserta.

7- Segala post yang telah peserta buat di forum ini hendaklah di'share'kan ke social site seperti twitter, facebook, google + dan sebagainya dengan menggunakan social button di bawah setiap post termasuklah button like di sebelah atas setiap post. Jumlah bilangan share & like yang diterima akan direkodkan untuk penilaian.

8- Peserta hendaklah memenuhi semua syarat-syarat di atas.

By the way , adah tengah mencarik idea lagi tuk join . hehe :) 
Sementara adah cari idea ni , korang pi laa intai2 dekat forum ni aw . 
Sangat best !! ^^,
adah dah jadi ahli . korang bila lagi ? huhu

Okey , adah undur diri dulu .
Daa .


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

4 Comments:

NOOR FATIN said... [Reply to comment]

awak.. jemput join giveaway saya ni..

http://anakmama89.blogspot.com/2012/05/topup-giveaway-by-noor-fatin.html

tarikh tutup: 7 jun 2012 ;)

NOOR FATIN said... [Reply to comment]

awak.. jemput join giveaway saya ni..

http://anakmama89.blogspot.com/2012/05/topup-giveaway-by-noor-fatin.html

tarikh tutup: 7 jun 2012 ;)

Anna Althafunnisa said... [Reply to comment]

adah, boleh tak nk request jugak puzzle gambar cm adah tu?? kita cari fb adah, tapi tak jumpe pon.

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Anna Althafunnisa bleh syg , jap ye ? :)

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI