Tuesday, May 29, 2012

4 IN 1 :)


Hye :) Selamat tengah hari semua >,< Lunch ape hari nie ? Mesti sedap2 kan ? huhu . Adah nak sambung update dari entry before ni . hehe . Bidang apa yang adah teringin nak ceburi :)



Dulu waktu mula2 cuti sem , adah teringin nak belajar menjahit . Sangat teringin . Tapi mahal yurannya . So adah tangguhkan dulu . Sebab ada someone cakap , kalau adah betul2 nak belajar , boleh daftar kat Giat Mara . InsyaAllah , adah abis diploma or dgree nanti , adah akan daftar kat Giat Mara or mana2 tempat yg menawarkan kursus menjahit . Itu salah satu impian Adah . Adah suka ceburi bidang yg boleh buat bisness . InsyaAllah . 



Yang kedua pula , adah nak belajar buat Cake dan Chocolate dgn lebih mendalam . Adah tengah carik kelas . Buat masa nie semua kelas yg diadakan jauh jauh . Dan adah tak de transport . Minggu depan pulak adah nak masuk semester baru . So insyaAllah kalau tak de aral melintang , ibu nak tanya kawan ibu yg ade kedai bakery . mana tahu dye ade amik kelas . Boleh laa adah join . Mudah-mudahan . 



Ketiga , Adah nak belajar makeup . Memandangkan bidang yg adah ceburi perlukan penampilan yg menarik ,  I think I should learn the step to have good looking when I facing with someone or deal with someone :) Lagipun untuk majlis Tunang sedara2 terdekat , boleh laa adah tlg makeup kan . hihi . Then , kat U pun kengkawan adah selalu suruh Adah makeupkan dorang time dorang ade event. Kadang2 tuh adah smpai tak smpat nak hias diri adah aw . hehe , tapi tak pe laa . Tuh laa sebab adah nak belajar dgn lebih mendalam teknik2 yg betul dalam solekan ^^,



And lastly , adah teringin nak jadi model photoshoot ^^, OMG ! Muka tak seberapa , ada hati nak jadi model . hihi . Bukan tuh laa maksud adah . Adah nak photoshoot sendiri2 , then keep the picture as my collection only >,< Wahhh , giler berangan NO.1 adah nie . Tapi tak pe , wat slow2 dulu . hehe . 

Okey laa , kejap lagi nak hantar baju melayu untuk ditempah . Alahaiii , malasnye nak tunggu bas Rapid nie . hehe . Terima kasih sebab membaca . Kiss pipi sikit **muahmuah ! HAHA

Wassalam .


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

2 Comments:

Tentang Kita said... [Reply to comment]

semoga segalanyer dipermudahkan...hendak seribu dayakan dik...^__^

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

Hehe. Thanks kak ;) insyaAllah, kak. Mudah2an semua nye dpt dilaksanakan sbaek mgkn sblm mta trpjam rpt :))

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI