Thursday, May 3, 2012

Kenapa Mohamad Shabudin bin Sharidan ?



Hye , ini entry kedua untuk hari nie . And entry penutup (!)
Pada yg tak sudi baca , boleh tutup balek ye ? :)
Sebab entry ni khas untuk si dia . 

Si dia selalu teruja kalau Adah citer pasal dia . 
Mungkin dia dapat rasa Adah syg sgt kat dia kot . 
Tapi si dia akan buat-2 merajuk kalau Adah tak citer pasal dia dalam blog nie untuk
tempoh masa yg lama . Contohnya seminggu !

Haa, mesti bunyi macam kelakar . AWat dye nak merajuk kan ?
hehe , jawapannye ada satu jer !
Adah mula buat blog ni lepas kenal dia , and blog nie blog kami berdua . 
Sebab itu Kisah chenta kami adalah tema utama blog ini , bukan hal yg lain ^^,

Okeylaa , mulakan cerita hari ini . 

Bismillahirrahmanirrahim .. 

Hari nie , empunya blog nak bagi tahu 10 Fakta kenapa si dia kekal menjadi
pilihan hati Adah >,< 

Peringatan : Ini bukan Auta , ini Fakta (!)

1) Sikap tegas yg selalu memimpin Adah ke jalan yg lebih baik . 

2) Sikap yg tidak suka memujuk , yg telah membuat Adah lebih matang dalam mengubah sikap dan tutur bicara . 

3) Sikap yg sambil lewa , yg mampu buat Adah ketawa tanpa ada rasa tension dlm menjalinkan hubungan ini . 

4) Sikap sabar , yg sanggup melayan kerenah adah yg mudah marah dan bad mood nie . 

5) Pendengar setia , yg selalu sudi menadah cuping telinga nye untuk mendengar segala curahan masalah dan cerita gembira Adah . 

6) Prihatin , yg terlalu menjaga hati Adah , tahu mana yg boleh buat hati adah terluka , and tahu menjaga batas . Dengan erti kata lain , sensitivity pd ape yg adah kurang suka .
 
7) Romantik , yg kerap meluahkan kata-2 pujangga sehingga bisa membuat hati cair . dan sikap yg terlalu mengambil berat .

8) Jujur/Setia , yg tidak pernah mendua atau mentigakan Adah . yg sentiasa jujor dgn hubungan ni , sehingga tiada rahsia antara kami , dan tiada lagi rasa was-was bersama dia :)

9) Bertanggungjawab , yg tahu setiap tugasnya sebagai pelajar , anak dan juga kekasih hati kpd seorang perempuan yg naif ini . Tidak pernah melebihkan Adah lebih drpd Mak nye ^^,

yang terakhir sekali ,

10) Taat , yg tidak pernah lupa dengan ketaatan nya pada Sang Pencipta , yg tidak pernah lupa untuk mengejutkan diri ini untuk solat Subuh , tak pernah juga lupa untuk menceritkan kisah-2 teladan kepada diri ini . 

Yaaa , itu lah sebab kenapa adah memilih Mohamad Shabudin bin Sharidan :)


Sekian , wassalam . 

:: Perkenalan yg tidak disengajakan , tanpa dirancang , telah mengikat dua jiwa menjadi satu , dua HATI mula bersatu :) Tiada sesalan atau satu penyesalan pun yg timbul di benak jiwa . Semoga hubungan ini dirahmati dan diberkati oleh Allah S.W.T dan orang tua kita :) Amin . 


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

4 Comments:

Cik Adieb said... [Reply to comment]

Wahhh,bestnya bca kisah kamu dgn si dia.Moga kekal ya :D

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

Terima kasih Cik Adieb :))
InsyaAllah ,kalau dia la jodoh yg telah ditetapkan , selamanya mungkin kami bersama :)

si gadis bernama aziey said... [Reply to comment]

Amboiiii, semoga bahagia ye. Aziey follow awak. Hit back k :)

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@si gadis bernama aziey Thankz aziey . Adah mmg dah follow aziey laa ;)

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI