Thursday, October 11, 2018

Pregnancy Journey (1st Chapter)

Bersawang blog kita. 

Tak sempat nak update about our wedding, dah tiba-2 update about pregnancy journey. 
Terkejut kan? hehe. 

Alhamdulillah..

7th July 2018 Adah dan Din disatukan sebagai suami isteri. 

Semua urusan berjalan dengan lancar. 

Perasaan time tuh happy sangat. 

Dapat peluk orang yg selalu ada disisi kita selama 7 tahun ni. 

Perasaan sayang tuh bertambah2 compare to before kahwin. 

hehe.

And end of July, Adah dapat lagi 1 news which is I'm positive pregnant. 

Alhamdulillah. 

Syukur atas rezeki yg Allah berikan secepat ni. 

We're not planning, but at the same time we didn't expect too early.

Cuba teka siapa paling excited?

Adah or Din?

Yeayyy, semestinya Din. Dia sangat excited and keep asking "Betul ke ni sayang?"

how bout me?

Bercampur baur time tuh. 

Setiap malam menangis.
  
Tapi Din selalu nasihatkan supaya lebih terbuka dan anggap apa yg berlaku ni satu ujian. 

Tapi jgn ingat adah sedih sebab adah pregnant. 

Obviously not!

Adah sedih because something happen to me once I know I'm pregnant. 

Its okay laa. malas nak ingat balik. 

Let by gone be by gone. 

Now adah memang focus pada baby and husband je. 

Since Adah ada alahan yang teruk, which is cannot eat any healthy food, 

So berat adah turun mendadak. 

Nasib baik nurse tak marah.

Now adah dah 2nd trimester.

Adah bersyukur sangat dikurniakan husband yg sangat memahami and bagi support.
 
Setiap hari Adah doa supaya Allah berikan kesihatan yg baik dan murahkan rezeki husband. 

He is so kind to me. 

Mungkin org cakap, awal lagi. baru kahwin kan?

Hahaha.

But nope. 

Din dari mula adah kenal dia sampai dah jadi suami, he is a same person. 

Kalau berubah pun, dia berubah menjadi yg lebih baik dari sebelum  ni. 

I don't want to ask more, 

I just hope I can deliver our baby dgn baik dan selamat. 

Semoga dgn kehadiran baby kita nanti, kasih sayang antara kita lebih utuh dan rumahtangga kita lebih berseri. 

Salam sayang dari Isterimu, 
Ummi Baby...


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

Wednesday, August 30, 2017

#EdayDinAdah 08.07.2017

Alhamdulillah. 
Everything went well as planned. 
Almost 2 months jadi tunangan orang. baru ada kesempatan nak update. 

5 dulang berbalas 5 dulang and kesemuanya makanan. 

Bertemakan Maroon and Brown. 

In sha Allah, tahun depan kami disatukan. 

Semoga Allah S.W.T panjangkan umur dan murahkan rezeki kami berdua dan insan-insan tersayang. 

Amin..





A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI