Tuesday, August 6, 2013

JALAN-JALAN CARI MAKAN


Latepost ! 

Disebabkan beberapa hari ni agak blur, so tak tahu laa nak update ape. tak kan nak update benda yg merapu-rapu kan? So hari ni semangat nak update tuh kembali.  Sedia maklum, before ni adah ade update pasal tempat berbuka puasa yg best kat sini --> REVIEW RESTORAN MURNI USJ 9

Okay, nak dijadikan cerita, Adahh pergi lagi restoran tuh pada hari Sabtu dan Ahad yg lepas.  Hari Sabtu tuh pergi Singgah Sahur bersama family dan future sister in law, kebetulan birthday dia :) And hari Ahad tuh berbuka puasa bersama rakan-rakan seperjuangan disekolah rendah dan sekolah menengah. 

So hari ni Adah nak perkenalkan MENU yg kami makan sepanjang dua hari tersebut. 


Antara menu yg Adah order and SEDAP GILER !!

- Chicken Chop
- Nasi Goreng Pattaya
- Nasi Goreng Butter Milk
- Nasi Goreng Meletup Napaleon (PEDAS!!)
- Nasi Goreng Kampung
- Nasi Goreng Bechkam 
- Mee Raja Blackpaper
- Mee Raja Blackpaper Chicken Chop
- Roti Naan **** (terlupa namanya) hehe


And untuk Minuman pulak :
-  I Love You
- I kiss You
- I miss You
- Longan Special
- Teh O Ais
- Poison 
- Milo Ais dan bermacam lagi. 


Adah paling suka makan Mee Raja Special Blackpaper dan Air I Miss You! Sedap Giler. Sekali makan, pasti mahukan lagi. hehe. 

Lokasi? Macam biasa, boleh rujuk entry sebelum ni yg Adah BOLD kan dekat Atas tadi. And Restoran Murni juga ada di Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Subang Jaya dan banyak lagi.  Selamat Mencari :)

Nota kaki: **Gambar sepatutnya di upload satu persatu. Namun disebakan line yg terlalu lambat, Adah combine kan gambar tersebut. SORRY !! ^^, Segala gambar di atas 100% from my phone camera jenama cap Ayam. HIHI. So sorry for the "blur"



A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

4 Comments:

JungRara said... [Reply to comment]

amboii nama air...excited nk minum..hihi

Busyra Bt Takiyudin said... [Reply to comment]

waa. sedap2 tuu.

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@JungRara Eh, itu baru sikit aw. ade lagi. ade Be happy and so on. boleh cuba. semua sedap :)

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Busyra Bt Takiyudin ye ye. sgt sedap. jom laa cuba busyra :)

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI