Friday, August 23, 2013

REVIEW PRODUCT : MAYBELLINE CLEAR SMOOTH 8-IN-1 SKIN TRASFORMER B.B CREAM




Dulu pakai Naturactor. Kulit okay jer, tp jarang pakai, sebab tekstur dia tak mesra dgn kulit muka.  Now Adah guna naturactor macam concealer je. Just utk tutup-tutup parut Mrs. J ni kan? 

Memang jarang pakai foundation sebab Adah pakai bedak Miami dan sekarang bedak Arab, both dah memang sekali dengan foundation.  So no need extra foundation kan?  But now, Adah sje jer try beli B.B Cream Maybelline ni.  Lepas jalan-2 kat Watson, tak sah kalau tak beli something kan? 

Bila tengok B.B Cream ni rasa macam tertarik.  Sebab B.B Cream ni lebih elok dari foundation.  Ada 8 Function sekaligus merawat kulit wajah kita . 

#  Brightens
# Evens
# Smoothes
# Refness
# Clears
# Conceals
# Moisturizes
# Protects skin

See ! Best kan? Adah dah cuba, bila pakai B.B cream ni, warna kulit jadi sekata. And lembut jer.  Lepas pakai B.B Cream, tunggu dalam 2 minit , baru pakai bedak.  So sempat laa B.B cream ni nak blend dengan kulit kita. 



Okay, B.B Cream Maybelline ni ada 2 jenis:

1) SPF 26
2) SPF 50

Adah guna yg no.1 tuh.  dan stiap jenis didatangi dua warna. 01 Fresh dan 02 Natural.  

01 Fresh sesuai utk kulit cerah. 
02 Natural sesuai utk kulit org Asia yg tak terlalu gelap, dan tak terlalu cerah. 

Oh yeayy, pilihan warna B.B Cream sangat penting k? So nanti tak ada laa korang rasa muka macam Hantu Jepun. HEHE. 

Contoh lepas pakai B.B Cream ni macam ni. hehehe. 


p/s : Sebelum beli sesuatu product, kita kena banyak research dulu ttg product tuh dan tengok dan baca testimoni di blog-2 mahupun di website. 


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

3 Comments:

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI