Monday, July 29, 2013

REVIEW : RESTORAN MURNI USJ 9


Semalam bersamaan 19Ramadhan, Adah and family pi shopping merata tempat. Tapi area USJ jer la. Nak dijadikan cerita, habis shopping perut jadi lapar. Time tuh dah pukul 12:00 malam. Mak aii, melampau. Then tetiba Abang suruh Adah search pasal Restoran Murni dekat area Subang Jaya. Mula-2 musykil jugak. Famous ke restoran tuh? Bunyi macam nama kampung je kan ? Ala-ala restoran biasa.  Tapi lepas search, banyak giler positive feedback tentang restoran ni. 

So hari ni adah nak tunjuk kan gambar2 MENU di Restoran Murni. Anda boleh memilih restoran ni sebagai tempat utk berbuka puasa.  Harga pun not bad. and puas hati sebab sedap. (For me laa, lain org lain lidahnya) ^^,

Okay bermula dengan buku MENU.


Then ini Adah ada tangkap gambar menu untuk berbuka puasa.  For your info, setiap hari ada menu yg berbeza taw.  So boleh lihat kat bawah ni.


SELASA
-  Nasi Putih
-  Sup Raja
-  Ulam dan Sambal Belacan
-  Air Special Besar
-  Fruit Plate

ISNIN & RABU
-  Nasi Putih
-  Ketam Butter Susu Cili Padi
-  Sup Campur
-  Telur Bungkus
-  Air Special Besar
-  Fruit Plate

KHAMIS
-  Nasi Putih
-  Siakap 3Rasa/ Taucu
-  Sup Campur
-  Air Special Besar
-  Fruit Plate

JUMAAT
-  Nasi Putih
-  Sup Campur
-  Telur Bungkus
-  Air Special Besar
-  Fruit Plate

SABTU
-  Nasi Goreng Merah
-  Sotong Sumbat Butter Prawn
-  Sup Campur
-  Air Special Besar
-  Fruit Plate

AHAD
-  Nasi Goreng Pulau
-  Kurma Kambing
-  Acar
-  PApedom
-  Air Special Besar
-  Fruit Plate

Kat bawah ni sebahagian MENU yg disediakan di Restoran Murni.






Air ni special. semalam Adah order I LOVE YOU :D


Okay , now adah nak tunjukkan gambar makanan dan air yg Adah, abg and adik-2 order ^^,






DONE review :) Nak tahu lokasi nye di mana ? Restoran Murni berdekatan dgn Taipan dan Masjid di USJ. Kat bawah ni adah sertakan alamatnya :

Restoran Murni
39-41, Ground Floor, Jalan USJ 9/5P, Subang Business Centre, Subang Jaya, 47620 Selangor

p/s: Alamat tuh adah google jer :D Oh ye, lagi satu special nya tentang Restoran Murni ni adalah hidangan nya yg BANYAK. kalau Adah laa kan, kena kongsi 2 3 org baru habis. tapi yg penting SEDAP ^^,











A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

5 Comments:

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI