Saturday, August 24, 2013

KEK


Siapa yg tak suka makan kek? Mesti semua suka kan? Kek ada bermacam perisa, antaranya:

# Blueberry
# Cheese
# Chocolate
# Orange
# Butter
# Rainbow
# Pandan 
and so on....

Design kek pun ada bermacam design.  Ada yg bentuk LOVE, bulat, petak, dan ada yg gambar kartun, gambar muka sendiri pun ada.  

Percaya atau tidak, orang ramai membeli kek tidak rely 100% pada rasa nya, tapi lebih mengutamakan rupa bentuknya.  Sebab bila orang tengok kek itu cantik, baru dorang selera nak makan.  Then bila rasa tak sedap pun, dorang still puas hati sebab rupa kek tuh memenuhi citarasa dorang. 

So entry kali ni Adah lebih mengutamakan rupa bentuk kek tersebut k? :))


Ini rainbow cake yg kawan Adah buat :)


Ini kek princess yg ditempah khas utk adik adah.



Yg ni kek padang bola ditempah khas utk Abah.


Dan ini kek tiramisu yg ditempah khas tuk kawan Adah. 

Contoh2 cake diatas semua yg Adah tempah untuk family dan kawan.  Ada satu kek tuh gambar masjid.  Baru tempah time kenduri hari tuh, tapi tak sempat nak tangkap gambar. Sorry :)


p/s:  Selalu beli kek siap dekat Secret Recipe. Sebab tak ada masa nak tempah. ^^,



A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

4 Comments:

Busyra Bt Takiyudin said... [Reply to comment]

sedap2 kek tu..

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Busyra Bt TakiyudinAlhamdulillah, buat masa ni memang semuanya sedap :)

Tinta Lana said... [Reply to comment]

Salam.

Agree..ramai skrg tempah kek sebab nakkan rupa kek pilihan sendiri.. ^^

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Tinta Lanawassalam. kan lana ? hee

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI