Friday, August 23, 2013

CANDY BUFFET


Entry ni khas utk mereka yg nak buat satu majlis yg besar, tak kisah lah jamuan raya ataupun kenduri kahwin.  Mostly org guna idea ni utk kenduri kahwin. 

Tahu Candy Buffet tuh apa? Ia satu tempat yg dihias cantik dengan warna-warna yg ceria khas utk tempat letak benda-benda manis atau kita boleh panggil dessert or appetizer. sebab tuh kita beri nama ia sebagai "Candy Buffet".

Selalunya makanan or candy yg perlu ada diatas meja ni adalah chocolate, cupcakes, marshmallow, lolipop and any else.  

Tapi dekat Malaysia, makanan yg selalu ada diatas meja candy adalah:

1) Chocolate
2) Cupcakes
3) Mashmallow
4) Apam Polkadot
5) Tart buah
6) Gula-gula/lolypop
7) Sumi/jelly
8)  Pop cake *cake yg digumpal menjadi bulat dan disaluti choc putih/dark.
9) Choc M&M
10) Biscuits

Sekarang, Adah tunjuk deco utk candy buffet k ? 






Okay, cukup lah gambar tuh sahaja.  Dulu candy buffet ni style orang putih. Now kat Malaysia, ramai sangat dah org buat style ni. Konon nya lebih menarik dan teratur dan budak-budak suka. And In sha Allah, wedding Adah nanti nak macam ni jugak.  Tp semua air tangan Adah laa. heeee ^^,

K thanks baca. 


p/s:  Semua gambar adalah bersumberkan Encik Google. :)




 


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

2 Comments:

Ryu Faiz said... [Reply to comment]

haaa..yerla..owg kaya kn..xper la nk candy2..lol..amin.. ^_^

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Ryu FaizEh ehhh. Abe faiz komen laa. awww ! stalk kita ye abe ? :D HAHAHA. alaaa, murah jer laa. bukan mahal pun. bajet ciput jer. kena pandai carik sponsor laa. HAHAHAH

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI