"Hello , kakak . buat apa tuh ?"
"Tengah makan nie . Kenapa , bu?"
"Sakit perut lagi tak ? Dah makan ubat?"
"Dah okey dah , bu . Kenapa?"
"Ouhh , nanti senang-2 buat lah cup cake tuh . Nanti ibu balik kerja , tinggal makan jer . hehe , buat sekali dgn topeng nye taw!"
"Haha , amboiiii . Yelaaa , nanti lepas mop rumah kakak buat"
2) Campurkan semua bahan-bahan tadi . Kacau hingga sebati .
3) Rasa-rasa semua dah okey , masukkan lah dalam cawan tuhhh .
4) Haa , lepas masuk dalam cup tuhh , adah pun masukkan dalam oven .
Then , bakar lahhh :)
5) Bakar dalam suhu 150-160 c . Selama 20 minit .
6) Dah selesai :) Lihat lah hasilnya.
Alamak ! Lupe pulakkk . Ibu suruh buat toping sekali laaa .
heeeee !
So , pergi dapur sediakan Coklat keping , Butter and Anchor Creme .
**Tgk kat bawah nie . :D
Kenapa letak benda alah kat bawah nie ?
SEbab , kali ni nak buat cup cake , bukan nak buat Almond London .
Kalau kita buat bskut Almond London , tak perlu gune Anchor Creme tuh .
Anchor creme ni just nak buat coklat tuh jadi lebih lembab , tanpa keras :D
dah paham ?
7) Apabila dah selesai cairkan coklat tuh , letak lah di atas cup cake tuh :D
8) Tadaaaa ~macam nie lah rupanye .
9) Step terakhir , hiaskanlahh cup cake nie dgn bintang-bintang kecil . huuu .
So jadi lah macam niiiiiiiii !
~nyumm nyumm . Adah dah lapar nie . korang mcm mane ? hehe
Tapi adah tak boleh makan lagi . sebab nak tunggu ibu dan abg zul balik kerja .
Makan sama-sama lagi syokkkk . :D
Okey , sekian sahaja . Terima kasih kaliannnn .
0 Comments:
Post a Comment