Wednesday, June 12, 2013

PERKAHWINAN IDAMANKU ^^,


Hi, kami bukan gatal , bukan miang, and bukan lah nak kahwin dalam masa terdekat ni.  Almaklumlah, ada yg masih belajar, and ada yg baru lepas belajar. Both kena stabil kan ekonomi masing2 and kejar impian dulu. hehe.  But the purpose of this entry just wanna screen out what actually I most prefer during my wedding day. Upss ! :) 

P/s: ini semua gara-2 blog MIJ. hehe. Lepas sis tyra buat entry pasal majlis perkahwinan dia, so I tetiba excited tahap terlonjak2, sebab Adah memang suka benda yg comel2 and unik2. so dgn pantas, Adah terus laa deal dgn Pak Cik google about my FUTURE wedding day. HAHA . 

Bismillahirrahmanirrahim. 

1)  Kad Jemputan. 
-  Seperti yg sahabat and family tahu, hubungan me and chenta hati bermula dari MukaBuku, so ofcourse nak kad jemputan yg ada kena mengena dgn FB (Kalau ada jodoh dgn dia)

Arghh, jelous sgttt ! Zed Zaidi dah guna kad kahwin yg Adah idamkan. huhu. Y__Y


2) Door Gift
- Disebabkan adah ni mmg suka kek, so ofcourse doorgift mesti makanan . hehe. Lagipun ia berbaloi utk tetamu :)




3) Hantaran
Kalau hantaran pulak, Adah prefer hantaran yg macam kat bawah ni dgn alasan sbb ia nampak kemas ! :) Yg bunga2 tuh boleh adjust, yg penting hantaran tuh tak nampak serabut. hihi



4) Pelamin


Mesti org cakap, why kecik sgt kerusi ? hehe. Actually klu boleh adah tak nak bersanding. 
Pelamin ni hanya utk sesi photoshoot. Then, why adah pilih this 2 design, sbb adah tak suka crowded dengan bunga-2  warna warni sgt :)



5) Baju Pengantin
Adah nak baju pengantin yg tak terlalu berat. tapi adah tak jumpa yg betul2 adah nak.  Cuma seakan-akan tuh ada laa. tp accessories tuh berat kat bahagian baju.  But dari segi design, dah nak dekat dah mcm yg adah nak. hihi


6) Kek Pengantin
Untuk kek, awal2 lagi adah tak prefer fondan ye? Sebab tak sedap sgt. nanti order tak habis. so Adah nak kek tuh bukan sahaja cantik semata-mata, tp juga sedap utk dimakan and KENYANG. haha

Haa, mesti org cakap. "Kau ni Adah yg lain dah advance, kek pulak macam zaman tok kadok. eh ? Kisah pulak ? hehe. Design tuh kita leh pikir nanti2, but yg penting, choc dia macam ni. Arghhh, memang tetamu nanti pun berebut2 nak makan kek I taww ! hihi.


Okay, itu sahaja buat masa ni yg Adah dpt fikir. hehe. Thanks for reading. Hope my dream comes true, oneday ! :)


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

5 Comments:

keli menari said... [Reply to comment]

hehe.moge cepat2 dan dipermudahkan ye

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

HEHE. in sha Allah :)

me in LDR said... [Reply to comment]

terima kasih atas doanya..:)

insyaAllah, semua akan berjalan seperti yg diinginkan..=)

merahitujambu said... [Reply to comment]

haah..dh boleh kawin dh ni..bagus ada perancangan.kekadang apa kita rancang xsemua menjadi..tp kita cuba jugak..good luck ya

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@merahitujambu hehe. duit tak ade lagi laa sys. betul tuh, sometime ape yg dirancang tak menjadi, but atleast kita dah buat prancangan yg terbaik :) hehe . thanks sys.

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI