Friday, July 26, 2013

MINAT DAN CITA-CITA


Sementara menunggu waktu berbuka, sempat lagi nak mengupdate sesuatu :)

Minat dan cita-cita. 
Mungkin ia satu benda yg sama, atau mungkin juga ia sesuatu yg berlainan. Minat dan cita-cita yg berbeza. 
Kadang-2, kita mencapai cita-cita dari minat yg dipupuk sejak kecil.  Ada pula manusia yg mempunya minat yg lain, namun cita-cita nya juga berbeza dari minat. 

Begitu juga Adah :)
Minat yg kuat dalam bidang Pastry dan Sastera, namun melanjutkan pelajaran di sekolah dalam bidang Sains Tulen, dan menyambung pelajaran di Universiti dalam bidang office dan business study. Jauh lari nya.  Namun Adah yakin, keduanya mampu memberikan rezeki yg Halal utk Adah menyara diri dan keluarga. 

Percaya pada ketentuan Allah.  Allah memberikan apa yg baik utk kita, walau kadang kala kita merasa ketidak adilan, tapi percayalah, Allah lebih tahu apa yg bakal berlaku. ^^,

Wallahualam. 



A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

2 Comments:

JungRara said... [Reply to comment]

sama lah kita Adah...saya minat sejarah, tp dr sekolah asyik terjerumus dlm bidang sains.huhu...apa pun, saya enjoy je :-)

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

hehe. kan rara :) Tak pe laa, janji rara happy dgn apa yg rara buat :)

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI