Thursday, January 23, 2014

PRODUCT REVIEW : SELSUN BLUE (DANDRUFF TREATMENT SHAMPOO)


Tak kira lah korang pakai tudung or free hair, rambut tuh still ASSET penting bagi korang kan?
Yup, rambut kena jaga. 

Adah akui, dulu waktu rambut panjang, Adah abaikan penjagaan rambut. Rambut rosak teruk. 
Bercabang, gugur dan berkelumumur. Ohhh, myyy :(

Then adah ambil keputusan drastik. First of all, adah potong rambut.  Bayangkan dah almost 11 years adah tak potong rambut, so tetiba potong pendek. Memang agak sedih, tapi utk rambut sihat, adah korbankan juga. 

Mula-2 sekali Adah fokus pada kelumur. Sebab kelumumur buat rambut rasa tak selesa dan gatal-2 di kulit kepala. Bila pakai tudung, MasyaAllah, rasa nak garu-garu jer. Serius gatal!

So my bro perkenalkan shampoo Sensun Blue khas untuk kulit kepala yg berkelemumur. Kesannya memang SUPERB. 


Serba sedikit tentang product :

1.  Shampoo KHAS untuk kelemumur, sebab tuh nama dia "Dandruff Treatment Shampoo".
2.  Ada tiga jenis, 2 in 1 (shampoo and conditioner), medicated and Extra moisturizing. 
3.  Warna cecair dari botol shampoo tuh warna biru, macam NILA baju. hehe
4.  Mula-mula pakai, rasa berangin jer kulit kepala. Kalau ada yg luka , akan rasa pedih sikit. 
5.  Bau tak ada la sedap sangat, tapi bukanlah bau busuk.  Memang macam bau UBAT !
6.  Harga mampu milik (lupa harga sebab selalu Ibu yg beli )
7.  Boleh didapati di Farmasi . (Watson or Guardian mungkin ada, tapi tak semua tempat)

KESANNYA :

Okay, part ni agak excited sikit.  Adah terkejut sangat dgn keberkesanan shampoo ni. 
Dalam masa dua minggu, nampak sangat perubahan pada kulit kepala Adah. 
Kelemumur BERKURANGAN, dan gatal-gatal tiada lagi. memang SUPERB! 
Paling Ohsem bila masalah RAMBUT GUGUR pun dapat diatasi. WAhhh, anda wajib cuba!

So, kepada wanita yg punya masalah kelemumur, anda boleh cuba shampoo Sensun Blue ni. Satu family adah guna.  Dan memang nampak kesannya.  

p/s:  Adah guna dua shampoo, SeLsun Blue dan L'oreal.  Sebabnya, L'oreal rawat rambut rosak macam bercabang dan kering, dan Selsun Blue untuk kelemumur dan gatal-2.  Utk shampoo L'oreal, adah akan buat review jugak nanti !


info:  Adah tukar shampoo dua minggu, dua miggu.  Sebab ada consultant utk rambut cakap, kita boleh guna shampoo bergilir-2 utk dua minggu. Ini semua ulk atasi masalah kulit kepala yg PELBAGAI. hehe


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

2 Comments:

Aini Shakinah said... [Reply to comment]

Aini pun pakai sensun. rasa berangin je kat kepala. segar :D

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Aini Shakinahkan aini? best kan? hehe. tq for yr feedback :)

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI