Monday, December 23, 2013

PENUMPANG KURANG ADAB


Sikap penumpang yg menyakitkan hati. 

Beli tiket dah ada nombor tempat masing-2.

Semua harga tiket sama, depan belakang, single or double, still sama. 

Tapi sikap penumpang yg berlagak, sombong , dan pentingkan diri. 

Seat di tiket berlainan dgn seat yg di duduk. 

Bila ditegur, jawabnya "duduk sahaja dimana-mana".

Oh mudahnya berkata kata. 

Bila kita duduk seat org lain, org lain pun menghalau kita. 

Akhirnya kita berdiri seperti penumpang haram tanpa tiket. 

Malu itu sudah semestinya. 

Namun si penumpang kurang ajar tadi masih mampu buat muka tak bersalah. 

Oh sakitnya hati. 

Sakitnya bertambah bila dia menjeling dan menjegilkan matanya pada kita. 

Eh? siapa ambil tempat siapa?

Musykil musykil. 

Agaknya apa yg harus dibalas dgn org sebegini? =='


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

6 Comments:

Nurina Izzati said... [Reply to comment]

panggil security guard je kalau ada

Sara Jungrara said... [Reply to comment]

haa...yes..sangat sakit hati orang mcm ni. memang x de sivik...erghhhh!!!!

Niena Reen said... [Reply to comment]

Kurang ajarnya.. Bagi penampar kang kecoh pula kan.. Haish, sabar ja la.. >.<

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Nurina Izzati hee. msalahnye tak ada guard. huhu

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Sara Jungrara kan? geram sgt2 aw. rasa mcm nak trik tgn dye suh turun dr bas tuh. hee

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Niena Reen nk bg penampar , anak org pulak. hee

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI