Tuesday, January 10, 2012

Rezeki Semalam (:







Selamat Pagi , semua (:

First of all , adah nak ucapkan terima kasih sesangat kepada sesiapa yang baca entry adah semalm, yg bertajuk PERKAHWINAN DI USIA MUDA .  Adah dapat banyak feedback and comment mengenai issue tuh . Thanx pada korang semua  (: 

By the way , hari nie adah nak share good news dgn readers. Untuk pengetahuan semua, bagi memenuhi silibus COM 165, iaitu Public Speaking course, adah kena involve dgn 2 speech which adah kena menyampaikan speech for informative and persuasive in front others.

Alhamdulillah,  Allah permudahkan segala urusan adah.  Semalam Lecturer adah, Encik Azizul nak dgr semua topic-2 students yg mereka pilih .  And for that time, adah agak nervous . sebab adah tak de back up topic.  Ngam-2 DUA topic jer yg adah cari utk speech adah tuh.  

Secara tak disangka-2 , Encik Azizul terima dgn senangnye topic yang adah pilih tuh.  Alhamdulillah , so lepas nie adah tak perlu pening-2 carik topik lain lagi.  And for sure korang nak tahu topik ape yg adah pilihkan ? hee . mestilah topic favourate adah.  Disebabkan now adah dalam proses diet , so for INFROMATIVE SPEECH, adah pilih tajuk "Healthy Food vs Junk Food", and tuk tajuk PERSUASIVE SPEECH, adah pilih tajuk yang adah giler-2 MINAT , and tertarik sgt sejak berbulan-2 yang lalu, iaitu "Early Marriage".  So now adah dah kena pikir, macam mana nak persuade orang utk berkahwin awal ? hee .

-contoh healthy food and junk food-

-gambar hiasan-


Besar gak cabaran yg diterima.  Tapi adah akan cuba sedaya upaya utk mencarik bahan dan menghasilkan speech yang berkualiti and dapat menarik minat audience nanti .  Ape-2 pun , hope korang doakan yg terbaik utk adah . ;D

Sekian, untuk hari nie.  kalau korang ade sebarang cadangan tentang ISU-ISU diatas, boleh lah korang PM adah kat FB ;D hee . segala suggestion anda dialu-alukan .

p/s:  Boleh lah adah jadikan hadith-2 di entry semalam utk dijadikan point atau penambahan isi dalam speech adah nanti (: Ini lah dia REZEKI semalam .


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

4 Comments:

Aien Najib said... [Reply to comment]

salam . hai dear :) may i have your outline for this persuasive speech ? buat early marriage gak . tp kebuntuan T.T

nak refer .

and kalau tak boleh bagi , boleh tak tolong bg link-2 dr sumber yang terjamin kualitinya ? :p tq .

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Aien Najib I'm so sorry Aien. I just read your comment. sorry :(

siti nabilah said... [Reply to comment]

Hi dear ..boleh thu fb u ?.. If u dont mind at i mep bella II or email mepbella@yahoo.com ..

siti nabilah said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI