Tuesday, October 23, 2018

End Of Morning Sickness


Eh, terajin pulak nak menaip. 

Alhamdulillah, morning sickness dah sampai ke penghujungnya. 

Last 2 weeks Adah demam teruk sampai tak  boleh bangun. 

Before ni punya lah Adah mengelak untuk ambil any medicine or pill walaupun dari doktor sebab konon nak amalkan benda-2 yang semula jadi je.

Tapi tewas jugak akhirnya. 

Terpaksa Adah telan berbiji2 ubat untuk legakan demam dan sakit kepala ni. 

Waktu tuh rasa down sangat sebab suami tak ada, tapi kita pula sakit teruk. 

Dengan alahan lagi, dgn tak boleh makan nya. 

Memang rasa lembik sangat2. 

Tapi Allah SWT tuh sebaik2 perancang. 

DIA bagi Adah sakit sekejap, 

Tapi lepas baik dari demam, DIA hilangkan alahan mengandung Adah.

hehe.

So Adah boleh makan macam2 dah sekarang ni. 

And dah mula aktif balik masuk dapur. 

Feeling mastercheff laa sekarang ni. 

Syukur sangat. 




Baru-baru ni husband balik bercuti sambil melawat anak dia dalam perut ni. haha

Time dia balik, kita ni biasa laa buat perangai. 

Perempuan mengandung memang macam ni kot. 

Suka buat perangai tak kena tempat. 

Kadang tuh tak ada ape sangat pun. 

Tetiba tak nak cakap dgn suami, tak nak pandang suami. 

Suami pujuk pun, kita diam je. 

Air mata je meleleh. hahaha.

Suami tanya salah dia apa pun, kita diam.

Sebab tengah pikir nak cari salah apa ye?

Haa sampai tahap gitu. 

Yang paling tak boleh blah nyaaa.......

Perangai laki kita. 

Selalu lepas solat dia doa senyap2 je kan. 

Hari tuh lepas solat and doa senyap2, dia doa pulak kuat2 sebut-2 nama bini dia ni haa. 

Butiran tuh tak dengar sangat sebab merajuk punya pasal. 

Tapi tahu laa dia saje doa kuat2 bagi kita dengar.

Konon supaya kita lembut hati laa maafkan dia. 

Hahahaha.

Tapi bini dia ni buat keras hati lagi. 

Tahu dia buat apa?

Dia pi pasang video ceramah tentang kesalahan2 isteri pada suami laa. 

Hadith2 apa semua keluar laa. saje pasang kuat2. 

Kita dah nak tergelak dah. tapi sabor je lagi kan. 

Kurang asam betul.

Tapi terhibur hati isteri. 

Terima kasih laa suami, melayankan je perangai isteri. 

Bersabar lah untuk beberapa bulan ni ye. 

Selagi baby dalam perut, selagi tuh emosi isteri tak stabil. 

Hehe.

Semoga suami diberikan sifat sabar yang tinggi, dan tabah mengahadapi rajuk si isteri. 

Salam sayang, 

Isteri Cengeng.



A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

0 Comments:

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI