Thursday, February 20, 2014

RESIPI MUDAH CHEESEKUT


Lama kan kita tak update?
Sekarang busy sikit dgn business preloved. 
And in sha Allah, soon akan buat business online. 
Doakan kita k?

Btw, hari ni nak share resipi Cheesekut.
Hari tuh buat dan bagi teacher-2 kat tadika. 
Dorang cakap sedap, so baru lah kita confident sikit nak share ni :)

hehe. 



Bahan-2:

250 g cheese
1/2 cwn susu pekat
1 kotak susu Dutch Lady Full Cream
Essen Vanilla
1 paket biskut Deluxe Hup Seng perisa Original


Cara-cara:

1. Pukul Chese dan susu pekat sampai cair dan sebati. 
2.  Masukkan 5 sudu susu dutch lady full cream dan essen vanilla, dan pukul lagi sampai tekstur halus dan cantik. 
3.  Sediakan loyang atau bekas. 
4.  Celup biskut dalam baki susu dutch lady, (celup sahaja, jgn rendam) , then lapiskan dalam bekas. 
5.  Kemudiakan sapukan cheese tadi di atas biskut. 
6.  Ulang step 4 dan 5 sehingga cheese habis. 
7.  Sebagai penutup, anda boleh taburkan milo, blueberry jem, or macam2 lah. ikut kreativity masing-2. 



SIAP!


A Loving Heart is The Beginning of All Knowledge

5 Comments:

Liyliz said... [Reply to comment]

uis mudah ni. nk try la

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@Liyliz try laaa :)

linawati binti latip said... [Reply to comment]

Bhn2 dh ada blhlh try ...

Nurul Syuhadah said... [Reply to comment]

@linawati binti latip selamat mencuba :)

diana said... [Reply to comment]

Salam.. nak tak cari pendapatan sampingan??
Klik link ini untuk mklumat lanjut..
http://myinvitepay.com/?ref=278199

 
NUKILAN NURUL SYUHADAH ARIADI